Hoe meet u uw ringmaat op?

U heeft een prachtige ring gevonden in onze webshop voor u zelf of voor een ander. Het bepalen van de juiste maat is belangrijk, maar hoe weet u welke ringmaat u moet bestellen? Hieronder vindt u een aantal manieren om de juiste ringmaat te bepalen zodat u eenvoudig thuis zelf de juiste maat kunt opmeten.

Ringmaat bepalen

Er bestaan verschillende manieren om een ringmaat weer te geven. Op onze website gebruiken we de binnendiameter in millimeters. Deze maatvoering wordt ook wel Europese ringmaat genoemd. Zo betekent een binnendiameter van 18 mm, ringmaat 18.

In de onderstaande tabel kunt u zien welke ringmaat bij welke diameter en omtrek hoort. Daarnaast geven we u een aantal praktische manieren om de ringmaat op te meten.

Manieren om uw ringmaat te meten

1.     Meet een bestaande ring

De meest eenvoudige manier is om de maat van een goed passende ring op te meten. U kunt dit doen door met een lineaal of schuifmaat de binnendiameter van de ring te meten.

Let op: een brede ring voelt strakker om de vinger. Meet daarom een ring die qua breedte overeenkomt met de ring die u wilt bestellen.

2.     Meet de omtrek van de vinger

Een tweede manier om de ringmaat te meten, is door het opmeten van de omtrek van uw vinger. Dit kan met behulp van een lintje of een touwtje. Doe het lintje losjes om de vinger en meet daarna met een liniaal de lengte van het lintje. Nu kunt u in de bovenstaande tabel de omtrek van de vinger opzoeken en koppelen aan de juiste binnendiameter en Europese ringmaat.

Belangrijke tips:

  • Wanneer u twijfelt tussen twee maten, kies dan altijd de grotere maat;
  • De omvang van uw vingers verschilt op diverse momenten van de dag en wordt onder andere beïnvloed door temperatuur (kou, warmte) en omstandigheden (zwangerschap, hormonen en ziekte). Probeer uw vinger op te meten op een zo neutraal mogelijk moment en bij kamertemperatuur;
  • Bent u van plan een brede ring te bestellen? Kies dan een ringmaat die een halve tot een hele maat groter is dan uw gewoonlijke ringmaat. Brede ringen voelen namelijk strakker om uw vinger.

Bij twijfel kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. We helpen u graag verder.