Viering 190-jaar WOLF met iconische sieradenbox

Viering 190-jaar WOLF met iconische sieradenbox

Het Duitse familiebedrijf WOLF – sinds 1834 – is al vijf generaties toonaangevend in het ontwerpen en handmatig vervaardigen van luxe sieradendozen, horlogewinders en reisaccessoires. WOLF staat bekend om vakmanschap, innovatieve ontwerpen en gebruik van duurzame materialen. Het doel is het bereiken van perfectie zodat persoonlijke sieraden en horloges in perfecte conditie blijven, waarmee ze een waardevol onderdeel worden van een familienalatenschap.

Iconische sieradenbox

Een historisch en iconisch ontwerp is de sieradenbox met muziek uit de late 19e eeuw, ontworpen door Philipp Wolf III. Het stuk behoort tot een van de iconische stukken uit de geschiedenis van het bedrijf. Een geliefd element van de sieradendoos is de draaiende ballerina die begint te dansen wanneer de doos wordt geopend. De magische charme van dit effect heeft al vele generaties betoverd.

 

 

Tsjaikovski’s Zwanenmeer

Ter ere van het 190-jarig jubileum van WOLF in 2024 heeft de familie een moderne versie van de sieradendoos uitgebracht. Deze jewellery box heeft een verfijnd houten inlegdetail, zilverkleurige hardware en een op maat gemaakte sleutel om de box af te sluiten. De binnenvoering bestaat uit een geborduurd Swan Lake-ontwerp, ontworpen door de Britse ontwerpster Fiona Howard. Naast de spiegel met geschulpte randen bestaat het interieur uit handgemaakte houten compartimenten voorzien van een met LusterLoc™ behandelde suède voering. De doos wordt geleverd met twee verwisselbare danseressen. Deze verfijnde miniaturen beginnen te dansen op Tsjaikovski’s Zwanenmeer wanneer de box met de zilveren ‘W’-sleutel wordt opgewonden.

Tags: , ,
  • Vakmanschap sinds 1959

    Vakmanschap sinds 1959

  • Persoonlijk advies

    Persoonlijk advies

  • 7 dagen per week geopend!

    7 dagen per week geopend!

Nieuw in onze collectie.

Punte Juwelier.

Dé juwelier in Utrecht voor uw horloge, sieraad en luxe accessoire.

Bezoek onze winkel

Choorstraat 34-36
3511 KN Utrecht

Bezoek onze webshop

Of heeft u liever persoonlijk advies?
Kom dan langs in onze winkel.

Heeft u een vraag?

Bel, stuur een mail of een
bericht via Whatsapp.